Maastricht Airlines

Een nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij met de naam Maastricht Airlines wil begin 2013 gaan starten met lijndiensten vanaf vliegveld maastricht.

Tot de eerste beoogde bestemmingen horen Amsterdam, Berlijn, München en Parijs, zo meldt het bedrijf op haar website. In 2014 zouden Londen (Southend) en Kopenhagen moeten volgen. De focus ligt op zakelijke reizigers.

Maastricht Airlines B.V. heeft Weert als vestigingsplaats en is opgericht door Hamid Kerboua, die eerder aan de wieg stond van Denim Air en Amsterdam Airlines. Een team rond Kerboua bestaat uit ‘luchtvaartprofessionals met meer dan 100 jaar gezamenlijke luchtvaartervaring’.

Fokker 50’s

vliegveld maastricht

De maatschappij wil naar eigen zeggen gaan vliegen met Fokker 50’s. Eind 2014 zou het aantal toestellen gegroeid moeten zijn tot zes. Om de vliegoperaties op te kunnen starten zegt Maastricht Airlines op zoek te zijn naar personeel. Er is behoefte aan cabinepersoneel en piloten om de vloot te bemannen.

“Wij zullen in 2013 gaan vliegen vanaf Maastricht Aachen Airport en de hele regio voorzien van lijnvluchten naar Amsterdam Schiphol en andere belangrijke Europese bestemmingen”, zo staat te lezen op de eenvoudige website van de carrier. Door middel van samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen zegt Maastricht Airlines verbindingen naar meer bestemmingen mogelijk te willen maken.


Plannen voor het opzetten van een regionale luchtvaartmaatschappijen die gaat vliegen vanaf Maastricht Aachen Airport zijn er al langer, met name sinds KLM de binnenlandse route Amsterdam-Maastricht staakte. Eerder dit jaar strandde nog een initiatief onder de naam Wings of Maastricht, dat onder meer een route naar Schiphol op het oog had.

 

Comments are closed.